mandag den 18. februar 2008

Bustur til Valdemossa og Port Soller


Mandagen var afsat til udflugter. Bente, Ivan, Karen og undertegnede valgte en bustur til ovennævnte destinationer, mens andre valgte at køre selv til forskellige andre steder.
Vores tur gik til Valdemossa, Deiá og Port de Soller midt på nordvestkysten. En tur gennem bjergkæden, der strækker sig langs kysten i op til 1450 meters højde.
Vi besøgte Valdemossa, som gør meget ud af, at Fredric Chopin og hans elskerinde engang sidst i 1800-taller boede der i tre måneder.

Men en anden berømthed, Michael Douglas, bor der stadig en gang imellem. Han har sommerhus der, og han holder så meget af øen, at han har lavet et museum på stedet. Det fortæller om øens historie. Vi så en film, som han har lavet om øen.
Busturen langs den bjergrige kyst gennem Deiá til Port de Soller var meget malerisk. Desværre var der skyet, så den kunne have været endnu smukkere.
I Port de Soller spiste vi frokost med havudsigt - og efter at have nydt de spredte solstrejf på havnefronten, gik vi ombord på en motorbåd, som sejlede os ud af den smukke havn og en tur langs den barske klippekyst.
Undervejs kom vi i snak med andre danskere - og som det næsten altid går, fandt vi ud af, at vi havde flere fælles bekendte, både til Bente og Ivan og til os.
I morgen er det golf igen!

Vejret arter sig nogenlunde - der har været tørt hele tiden, men lidt koldt om morgenen. Men ikke mere, end at nogle spiller i shorts og poloskjorte.
David Attenborough, Port de Soller

Ingen kommentarer: